Arrangement 2008

Bergen
I Bergen vert Kystens dag arrangert 7. juni, saman med Torgdagen. Det vert mellom anna båtar, musikk, buekorps, historiar og dans.

Brønnøysund
I Brønnøysund arrangeres Kystens dag som en del av Norsk kystfestival som går av stabelen 5.-7. juni.

Bømlo
Laurdag, 7. juni  blir Kystens dag markert på Bømlo. Markeringa skjer på torgplassen i Bremnes sentrum og nede ved Storavatnet.

Indre Sogn
Indre Sogn Kystlag er ein organisasjon under Forbundet KYSTEN, som arbeidar for å ta vare på tradisjonar samt fremja kulturverdiane som ligg langs kysten og fjordane våre. Vi markerar Kysten sin dag med tradisjonelle sognebåtar på fjorden, verdiskaping og aktivitetar for store og små i Indre Sogn. I ”tre dagar til ende” i helga den 7.-9. juni har du høve til å bli med på noko ”gøy”.

Jøa
Ved Brakstad havn, Jøa, markeres Kystens dag søndag 8. juni. Den nye gjestekaia skal åpnes i løpet av dagen, i tillegg blir det mulighet for både segling og padling.

Kvitholmen
Førstkommende søndag åpner venneforeningen igjen dørene på Kvitholmen – og inviterer til Kystens Dag. Kystens dag skal være en festdag for alt det kysten representerer – tradisjoner, kultur, verdiskaping og muligheter.

Osen kommune
Osen kommune er en kystkommune preget et utrolig mangfoldig og spennende natur. Vi har et rikt fiske- og fugleliv, og skolen ligger slik til at vi har nydelig utsikt til storhavet. Både naturen og folket er preget av at storhavet ligger åpent foran oss, og dette fører igjen til at folket her ute påvirkes av naturkrefter som gir oss både sol og orkan. I og med at skolen er inne i en ”flytteprosess” har vi måttet framskynde dagen, og den ble gjennomført 2.juni 2008.

Oslo
Indre Oslofjord Fiskerlag (IOF) arrangerer Sjømatfestivalen/Kystens Dag på Rådhusbrygge 4 i Oslo, der hvor fiskerne daglig selger sin fangst til forbruker. Arrangementet starter 5. juni og varer til 9. juni.

Porsanger
RiddoDuottarMuseat v/Porsanger museum og Kokelv sjøsamiske museum planlegger i år et arrangement for å markere Kystens dag. Vi ønsker å skape aktiviteter for barn, samtidig som vi vil formidle sjøsamisk kultur og historie. Vi har invitert skoleelever fra Russenes- og Kokelv oppvekstsentre, og skal møtes på Sjøsamisk tun i Smørfjord.

Risør
I Risør blir Kystens dag markert lørdag 7. juni. Interesserte kan delta på det første store publikums-arrangementet som båtbyggeriene på Moen arrangerer i fellesskap. Det blir omvisninger, barneaktiviteter, besøk av fartøyer, redningsskøyta Risør II, kanonjolla, fortellere, foredragsholdere, konserter og mye mer.
I tillegg vil Risør Trebåtfestival være til stede for å lansere sitt kulturprogram for festivalen som går av stabelen i august. I Risør sentrum blir det anledning for ungdom over 13 år å teste ut sjøvettkunnskapen sin, og de yngste kan få en tur med den lille redningsskøyta Elias.

Sør-Troms (Skånland, Gratangen og Lavangen)
I forbindelse med Kysten dag, har stiftelsen Kystkulturveien etablert et samarbeid med Skånland Kystlag for å markere dagen med en heidundrende helg 6. – 8. juni, kalt O’hoi Kystkulturveien og Evenskjer-dagan.

Øksnes
Øksnes Kystlag markerer Kystens Dag sammen med elevene ved Sommarøy skole. Vi legger opp til en aktivitetsrik dag i fjæra, i robåt og i kano. Her blir det fjølbåtspikring, laging av stylter og spikrekonkurranse. Det store spørsmålet er hvem som i år går av med den gjeve premien ”Den gyldne spiker”. Målet med dagen er ikke bare å stimulere fysisk aktivitet, men også å gi tips til ungene om tradisjonell og enkel lek i fjæra.