Arrangementer
Bergen
Kystens dag vert i år arrangert 9. juni. Hovudarrangementet er lagt til Bergen, og er kombinert med den tradisjonelle Torgdagen som i år blir arrangert for 30. gang. Det var Johannes Kleppevik og Rolf Berntsen som tok initiativet til Torgdagen i 1977, og i alle desse åra har arrangementet vore drive på dugnad. Det er ein honnør og heider til desse kystentusiastane at hovudmarkeringa for Kystens dag er lagt til Bergen i år.
Brønnøysund
I Brønnøysund blir Kystens dag markert i løpet av Norsk Kystfestival som arrangeres 7.-9. Juni. Under Kystfestivalen er det utstilling med Kaare Espolin Johnsons bilder, det blir historisk fiskeriministermøte og Eliasbåten kommer.
Bø i Vesterålen
I Bø i Vesterålen blir Kystens dag arrangert for første gang i år. Bø kommune ligger helt på yttersida av Vesterålen, og har mange og lange historiske bånd med havet. Kystlaget, Vinje Båtforening og Bø Museum samarbeider om arrangementet, og håper at dette vil bli en tradisjon i årene som kommer. Målet er å mobilisere flest mulig 9. juni til aktiviteter knyttet til havet og kysten.
Hitra og Frøya
I 2006 hadde Frøya og Hitra, i regi av ÆGIR, mer enn 450 skoleelver på besøk på oppdrettsanlegg og fabrikkanlegg på land på Kystens dag. Også i år tar ÆGIR initiativ til å invitere alle skoleelver på Frøya og Hitra til å bli med på sjøen.
Indre Sogn
I Indre Sogn vert Kysten sin dag feira nesten ei heil veke med med konsertar og arrangement for store og små. Arrangør er Indre Sogn Kystlag.
Jøa
På Jøa Kystens dag markert med aktivitetar som roing, segling og padling. Det vil også bli maritim auksjon og kulturlandskapsvandring på Brakstadøyan.
Kirkenes
Kystverkets nye losbåt ”Los 115” kan besøkes ved Kirkenes losbåtkai kl. 11.00-14.00 på Kystens dag. I tillegg til at publikum får se båten, inviterer Kystverket Troms og Finnmark på mat og drikke.
Onøy
På Onøy arrangeres Havnedagene 2007 fra 8. til 10. juni. På Kystens dag 9. juni, blir det mellom anna håndverks- og kunstutstilling, havrafting, demonstrasjon av båter og leker for barn. Arrangør er Lurøy båtforening og Onøy/Lurøy havnekro.
Oslo
I Oslo blir det mellom anna grilling på Rådhuskaia på Kystens dag. Frå klokka 12.00 til 18.00 skal 10 kokkar sørge for at svoltne forbipasserende får ein matbit. I tillegg skal fiskebåtar frå Indre Oslofjord Fiskerlag liggje til kai og selgje fersk fangst.
Røvær
På Røvær kan ein grille oppdrettslaks frå lokale oppdrettarar, knyte knutar, bøte garn og prøve å skyte med harpun på Kystens dag. Det vil også bli fiskekonkurranse. Dagen startar klokka 11.00, og det vil vere arrangement heilt fram til klokka 23.00.
Øksnes
I Øksnes arrangerer Øksnes Kystlag Kystens dag. 150 grunnskoleelever ønskes velkommen til Kystlagets naustområde fredag 8. juni. På området vil det bli satt i gang forskjellige aktiviteter. Alle aktivitetene skal sørge for at elevene er fysisk aktive, at de lærer om livet i og rundt fjæra og at de lærer å ro. Elevene skal i løpet av dagen prøve å oppnå et ro-sertifikat, som deles ut i en uhøytidelig seremoni på slutten av dagen.
Åpne fyr langs kysten
I Kystverket har det blitt en tradisjon å stille utvalgte fyr åpne for besøkende i alle aldre på Kystens dag.