Bø i Vesterålen

I Bø i Vesterålen blir Kystens dag arrangert for første gang i år. Bø kommune ligger helt på yttersida av Vesterålen, og har mange og lange historiske bånd med havet. Kystlaget, Vinje Båtforening og Bø Museum samarbeider om arrangementet, og håper at dette vil bli en tradisjon i årene som kommer. Målet er å mobilisere flest mulig 9. juni til aktiviteter knyttet til havet og kysten.

Kystlaget stiller med gamle nordlandsbåter, og det vil bli lagt opp til å ro/seile båtene ut til øyene, fortrinnsvis Litløy fyr. Dernest stiller Vinje båtforening opp med bevertning og salg av mat. Bø Museum stiller med foredragsholder Bjørn Kristensen og filmen ”Den Frosne Smeltedigel”, om utviklinga av kystnæringa. De ordner også med den gamle skøyta Carl Anders som kommer fra Melbu med inviterte gjester. Bø dykkerklubb og Bø kajakklubb oppfordres til aktiviteter, samt alle andre som har båt. På Litløy fyr blir det også servering.

Kystvakta er invitert, og ønsker å stille med båt om de har kapasitet. De vil i så tilfelle legge til kai ved Vinje slik at folk kan besøke skipet og bli informert om Kystvakten sitt arbeid. Redningsselskapet blir med, og bistår under kransnedleggelse mellom Vinje og øyene, for de falne på havet.