Kvitholmen

Førstkommende søndag åpner venneforeningen igjen dørene på Kvitholmen – og inviterer til Kystens Dag. Kystens dag skal være en festdag for alt det kysten representerer – tradisjoner, kultur, verdiskaping og muligheter.

Dette er tredje året vi arrangerer kystens dag, og det er dermed blitt en tradisjon at dette er en av de dagene gjennom sesongen at vi inviterer besøkende utover.

Mange ønsker å kose seg med kaffe, kake – kanskje grilling – og en rundtur på Kvitholmen.
I år vil vi utvide programmet vesentlig. Vi beholder servering av kaffe og kake – men utvider programmet med omvisning på fyrstasjonen, med historiegruppa. Nytt nå i år er at vi kan slippe besøkende inn i det gamle ærverdige fyret fra 1840-åra. I vår har vi montert skikkelig rekkverk på toppen av fyret, utsikten herifra må bare oppleves.

Videre ønsker vi i år igjen å legge til rette aktiviteter for barn og unge. Til den som ønsker det tilbyr vi aktiviteter som fridykking/snorkling, padling i kano og kajakk, krabbefiske og fiske med pilkesnøre. Alt under kyndig veiledning – etter den enkeltes ferdighetsnivå. Så her bør det være noe for alle og enhver.

– Men først av alt legger vi til rette for at alle som ønsker det kan få besøke Kvitholmen, sier leder Bjarne Smørholm i Kvitholmens Venner. Vedtektene våre er helt klar på dette området; formålet med foreningen er å arbeide for at Kvitholmen skal være tilgjengelig for allmennheten.

Siden venneforeningen ble etablert for tre år siden har mange medlemmer lagt ned et stort antall dugnadstimer – og det er fremdeles mye arbeid som gjenstår. Ja helt ferdig blir vi jo aldri. Men vi har som mål å ha andre arrangementer en bare dugnad.  Kystens dag er nå blitt et slikt arrangement. 

Skyssbåtene utover er gratis og vil gå i skytteltrafikk fra kl. 1100. 

– Det er klart at suksessfaktor nummer en er været. Blir det slikt vær som vi opplevde i helgen vet vi at det vil bli folksomt.  Uansett – aktivitetene vi legger opp til vil være tilpasset været – og ferdighetene til den enkelte. Vi går ikke akkord med sikkerheten, den vil være ivaretatt sier Smørholm.

Vi ønsker velkommen på Kvitholmen – skyssbåt fra Kråkholmen.

~les mer om Kvitholmen