Kystens dag 2006

Brønnøysund står i sentrum på Kystens dag, fredag 9. juni 2007. Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen sammen med en rekke andre ministrer fra det nordatlantiske fiskeriforvaltningsområdet er samlet på hurtigruteskipet MS Polarlys for å diskutere bærekraftig utvikling og tiltak mot overfiske.

Ankomst med MS Polarlys i Brønnøysund er klokken 1600. Her vil det være folkefest i havna i anledning Kystens dag, med musikk, sildebord, grillet laks, handel og kystkultur. Statsråd Helga Pedersen holder tale for dagen, deler ut Fyrtårnprisen og avduker et merke som symboliserer at Brønnøysund ligger akkurat midtveis i Norge.

– Den internasjonale karakter som Kystens dag i Brønnøysund får symboliserer på en fin måte at vi alle er i samme båt og avhengig av de samme ressursene, sier fiskeri- og kystminister Helga Pedersen. Da må det bli slutt på overfiske og vi må få til bindene internasjonale kontrollavtaler. Det påhviler derfor alle kystnasjoner et stort ansvar å forvalte disse ressursene på en bærekraftig måte. Det kan vi bare løse gjennom et internasjonalt samarbeid.

Oversikt over andre steder som har arrangement på Kystens dag i 2007:

Raftsundet
Oslo
Drammen
Brønnøysund
Hammerfest
Tromsø
Gratangen
Øksnes
Bodø og Landegode fyr
Trondheim
Florø
Hitra og Frøya
Ålesund
Ulsteinvik
Nærøyfjorden – Aurland kommune
Haugesund (Røvær)
Bergen
Stavanger
Hafrsfjord
Farsund
Kristiansand
Skien
Sandefjord
Nesodden
Halden
Elleve fyr holdes åpne på Kystens dag
Noen åpne oppdrettsanlegg på Vestlandet