Risør

I Risør blir Kystens dag markert lørdag 7. juni. Interesserte kan delta på det første store publikums-arrangementet som båtbyggeriene på Moen arrangerer i fellesskap. Det blir omvisninger, barneaktiviteter, besøk av fartøyer, redningsskøyta Risør II, kanonjolla, fortellere, foredragsholdere, konserter og mye mer. I tillegg vil Risør Trebåtfestival være til stede for å lansere sitt kulturprogram for festivalen som går av stabelen i august. I Risør sentrum blir det anledning for ungdom over 13 år å teste ut sjøvettkunnskapen sin, og de yngste kan få en tur med den lille redningsskøyta Elias.

Sjøvett for ungdom:
Lørdag 7. juni er det klart for den første sjøvettdagen i Risør som er en del av den nasjonale feiringen av Kystens dag. Tom Klausen har satt i sving en rekke folk og bedrifter, for å sette fokus på sikkerheten til sjøs.

For ungdom fra 13 år blir det en egen konkurranse som består av teori, båtkjøring, og test på hvor lang tid man bruker på å komme opp i en båt om man har havnet i vannet fullt påkledd og med redningsvest.

De litt yngre kan se frem til at den lille redningsskøyta Elias kommer på besøk. Her blir det mulighet til å kjøre en liten tur med Elias. I tillegg vises Eliasfilmen i auditoriet på akvariet, og det blir også dataspill med samme figur.

~pressemelding om kystkulturdagen på Moen i Risør

For mer info kontakt Ragnhild Sigurdsøn, prosjektleder tlf 92863019